Keuzes bij je aov
De Movir Momentum AOV voor zelfstandigen is een verzekering met een uitgebreide dekking. Daarnaast heb je veel vrijheid om deze aov op je situatie en wensen af te stemmen. Zo beïnvloed je de premie die je betaalt, en zorg je voor een aov die bij jou past. De keuzes die je maakt hebben natuurlijk wel invloed op de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt. Een adviseur kan je hierbij helpen.
Verzekerd bedrag
Het bedrag dat je verzekert
Stel jezelf de vraag: hoeveel geld heb ik nodig om het leven te kunnen blijven leiden zoals ik dat wil? Op basis daarvan bepaal je zelf het bedrag dat je verzekert. Dat is dan het bruto bedrag dat je maximaal per jaar krijgt als je volledig arbeidsongeschikt bent. Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg je een gedeelte van het verzekerd bedrag.
Welk bedrag kies je
Er zitten wel grenzen aan het bedrag dat je verzekert: met de Movir Momentum AOV verzeker je maximaal 80% van je gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar. Je kunt niet meer verzekeren dan 220.000 euro per jaar en niet minder dan 9.000 euro per jaar.
Eindleeftijd
Tot welke leeftijd een uitkering
Stel je voor dat je langdurig arbeidsongeschikt wordt. Tot welke leeftijd heb je dan een uitkering nodig? Tot je 68-ste? Vaak wordt geadviseerd om de AOW-leeftijd aan te houden als eindleeftijd. Of mag van jou de uitkering eerder stoppen waardoor de premie van je aov ook lager wordt?
Eindleeftijden die je kan kiezen
Met de Movir Momentum AOV kies je voor een eindleeftijd van 55, 60, 62, 65, 67 of 68 jaar. Heb je een beroep waarbij het risico dat je arbeidsongeschikt wordt groot is? Dan is de eindleeftijd die je kan kiezen beperkt.
Eigenrisicotermijn
Hoe lang kun je zonder uitkering
Heb je snel een uitkering nodig als je arbeidsongeschikt wordt? Of heb je spaargeld en kun je een tijdje zonder inkomen? Bij het afsluiten van de verzekering bepaal je zelf hoelang de periode is waarin je geen uitkering krijgt als je arbeidsongeschikt bent.
Je kunt kiezen voor 30 dagen eigen risico. Maar ook voor 60 dagen, 90 dagen, 180 dagen, 1 jaar of 2 jaar. Hoe langer deze periode is, hoe lager de premie wordt. Dit kan interessant zijn als je een financiële buffer voor die periode hebt.
Indexatie
Als je wil dat een uitkering aansluit bij de koopkracht
Het levensonderhoud wordt steeds duurder. Blijft je inkomen (of uitkering) gelijk, dan neemt je koopkracht af. Daarom kan je het verzekerd bedrag van de Movir Momentum AOV laten indexeren.
Keuzes bij indexatie
- niet indexeren
- indexeren met 2%
- indexeren met het CBS-indexcijfer
Je kan kiezen voor ieder jaar indexatie (ook als je geen uitkering krijgt), of voor alleen indexatie van het verzekerd bedrag als je arbeidsongeschikt bent en een uitkering ontvangt.
Contractduur
Hierboven bepaalde je al tot welke leeftijd je maximaal een uitkering krijgt als je arbeidsongeschikt wordt op het moment dat je een contract met ons hebt. Bij je aanvraag kies je ook hoelang je een contract met ons aangaat.
Deze contractduren kun je kiezen
1 jaar
Wil je geen langdurige verplichting aangaan? Met een contract van 1 jaar kan je je verzekering dagelijks opzeggen, zonder opzegtermijn.
3 jaar
Met dit contract krijg je 3% korting op de premie. Tijdens de 3 jaar dat je contract loopt kun je je verzekering niet opzeggen. Tenzij je stopt met werken.
In de voorwaarden van de verzekering lees je wanneer je de verzekering tijdens de contractduur kunt aanpassen.
Je verzekering stopt niet automatisch
Na je contractduur verlengen we je verzekering steeds met 1 jaar. Tenzij je er bewust voor kiest om je verzekering met 3 jaar te verlengen en zo te profiteren van de bijbehorende voordelen. Je verzekering kan natuurlijk ook stoppen, omdat je de eindleeftijd die je koos bereikt. Of omdat je de verzekering opzegt.
Uitkeringsdrempel
Vanaf welk percentage arbeidsongeschiktheid je een uitkering krijgt
Om een uitkering te krijgen, moeten wij vaststellen dat je arbeidsongeschikt bent. De mate waarin je arbeidsongeschikt bent, drukken we uit in een percentage. Je kiest zelf vanaf welk percentage je een uitkering krijgt.
Welke uitkeringsdrempel kies je
Onze standaard uitkeringsdrempel is 25%. Je krijgt dan een uitkering als je voor meer dan 25% arbeidsongeschikt bent. Vraagt een adviseur de verzekering voor je aan, dan kun je ook kiezen voor een uitkeringsdrempel van 45%. Je krijgt dan pas een uitkering als je voor meer dan 45% arbeidsongeschikt bent. Je premie is dan lager.
Betaal je de premie van je aov in termijnen?
Je kan er voor kiezen om 1 keer per jaar de premie voor je aov te betalen. Betaal je liever in termijnen? Dan betaal je meer premie.
Keuzes bij betalen
- jaarlijks betalen
- per halfjaar betalen: 1% extra
- per kwartaal betalen: 1,5% extra
- per maand betalen: 2% extra
Welke aanvangskorting kies je?
Had je nog niet eerder een aov van Movir of van andere merken van Nationale-Nederlanden? Dan krijg je korting als je een Movir Momentum AOV afsluit.
Tijdelijke korting
De korting is 35% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar. Koos je voor een 3-jaarscontract en verleng je daarna met een contract van 3 jaar? Dan krijg je 15% korting in het vierde jaar en 5% korting in het vijfde jaar.
Doorlopende korting
In plaats van de aanvangskorting kun je ook kiezen voor een doorlopende korting. Je krijgt dan 5% procent korting op de premie, zolang je aov loopt.
In deze gevallen geen korting
Kies je daarnaast voor een 2e Movir Momentum AOV met een maximale uitkeringsduur van 1, 2, 3, 4 of 5 jaar of sluit je een Movir Momentum Extra Kostenverzekering af? Op deze verzekeringen krijg je geen aanvangskorting.
Verzeker je ook extra kosten?
Word je als zelfstandige arbeidsongeschikt, dan lopen de kosten van je praktijk of kantoor vaak gewoon door. En misschien moet je een waarnemer inhuren.
Keuzes bij de Extra Kostenverzekering
Met de Movir Momentum Extra Kostenverzekering krijg je maximaal 1 of 2 jaar een uitkering om deze kosten op te vangen. Deze verzekering kun je aanvullend sluiten bij je Movir Momentum AOV.
Welke keuzes maak jij?
Maak een premieberekening of vraag je financieel adviseur om te ontdekken welke keuzes het beste bij jouw wensen en situatie passen.
Zo vraag je een aov aan
Een onafhankelijk financieel adviseur helpt je om de juiste keuzes te maken. Heb je veel kennis van financiële producten en een goed inzicht in je financiële situatie? Dan kun je ook kiezen om bij een bemiddelaar je aov af te sluiten zonder advies.
Zelf regelen
Het aanvragen van een aov deed je tot voor kort standaard met een financieel adviseur. Je kunt er nu ook voor kiezen om zonder advies je aov te regelen.
Zelf aanvragenMet een adviseur
Een financieel adviseur kan je helpen bij het afsluiten van een aov. Lees wat een adviseur voor je kan doen en hoe je in contact komt met een adviseur.
Met een adviseur aanvragen